Siergrindvloeren, Gietvloeren, Egaliseren, Reparatie en Onderhoud.

EPOXYGIETVLOER

 

Een epoxyvloer is een soort gietvloer. Deze vloer is uitgevonden voor in de industrie, maar sinds 10 jaar wordt de epoxyvloer steeds populairder bij het interieur. Een epoxyvloer is een vloersysteem dat naadloos is van een vloeistofdicht materiaal is gemaakt. Ook is het heel eenvoudig in het onderhoud en kan het in elke kleur gemaakt worden.

 

Een epoxyvloer is zelfs twee keer harder dan een betonnen vloer. Het nadeel hierbij is dat de vloer door beweging van de ondergrond kan gaan schuren en hij extra gevoelig is voor verkleuring. Hierdoor wordt een epoxyvloer alleen geadviseerd als hoogglansvloer, dit omdat deze vloer ook als enige materiaal geschikt is voor een hoogglansafwerking. In alle andere situaties is een gietvloer van polyurethaan beter, en daar gaat daarom dan ook de voorkeur naar uit. Tegenover de epoxyvloer is de polyurethaan vloer elastischer en daardoor ook scheuroverbruggend.

EPOXYTROFFELVLOER

 

Een troffelvloer wordt gemaakt van fijn grind (0,3-2mm) gemengd met epoxyhars en –verharder. Het resultaat is een harde, onverslijtbare vloer met een moderne, industriële look. Enkele andere eigenschappen zijn: naadloos, stofvrij, gemakkelijk te onderhouden en ijzersterk. De vloer is bestand tegen alle mogelijke chemicaliën en vetten en wordt voornamelijk gebruikt in intensief gebruikte productiehallen en in ziekenhuizen. Een troffelvloer ziet er uit als een betonvloer maar is esthetisch mooier, sterker en stofvrij.

 

Als moderne variant op een siergrindvloer kan men ook kiezen voor een troffelvloer, die resulteert in een zeer harde, onverslijtbare vloer met een moderne en industriële look.

ANTISLIPVLOER

 

Voor vloeren die vloeistofdicht, veilig en antislip moeten zijn, zoals in de garage, de kelder en in de werk- of hobbyruimte, heeft RV Kunststofvloeren de speciale antislipvloer. Een mechanisch sterke vloerafwerking op basis van gekleurde kwarts en een hoogwaardig, transparant en oplosmiddelvrij epoxybindmiddel waarin fijne, gekleurde grindkorrels verwerkt worden. Op die manier kunnen olie, water e.d. niet in uw vloer (cement, beton, voegen …) dringen, terwijl de vloer tegelijkertijd een perfect antislipeffect krijgt zodat uitglijden uitgesloten is. Ook deze vloeren zijn naadloos en hebben een hoge druksterkte. Ze zijn slijtvast en bestand tegen chemicaliën, oliën, vetten en smeermiddelen. Een antislipvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Eén beurt met de hogedrukreiniger en klaar is kees.

POLYURETHAANVLOER

 

Polyurethaan vloersystemen kunnen zowel industrieel als residentieel toegepast worden. Door zijn flexibiliteit in combinatie met zijn mechanische belastbaarheid, is dit vloertype een zeer goede oplossing voor industrieel gebruik waar een hoge dynamische belasting uw bestaande vloer schade toebrengt. Ook de chemische weerstand is een zeer belangrijke troef van deze afwerking

 

Loopcomfort, zachtheid, elasticiteit en het geluidsdempend vermogen zijn enkele belangrijke voordelen van onze polyurethaan gietvloeren. Net als onze epoxy gietvloeren zijn deze vloeren in alle RAL kleuren beschikbaar. Ze zijn bijzonder slijtvast, volledig naadloos en eenvoudig in onderhoud.

 

Zelfnivellerende polyurethaan gietvloeren worden vaak door RV Kunststofvloeren toegepast in veeleisende omgevingen zoals winkels, showrooms, kantoren, privé woningen en flats.

 

Een polyurethaan gietvloer biedt een echte meerwaarde aan uw project.

SIERGRINDVLOER

 

Een siergrindvloer bestaat uit een of meerdere naturel gekleurde grindkorrels, die met behulp van kunsthars tot een geheel wordt verbonden. Siergrind is er in verschillende kleuren en wordt als een naadloos korreltapijt gelegd. De siergrind vloer wordt ook wel korreltapijt genoemd, deze naam heeft het vooral te danken aan de bijzondere eigenschappen. De siergrind vloer heeft door zijn goede structuur de perfecte eigenschap om de omgevingstemperatuur op te nemen en houdt deze ook langdurig vast. Hierdoor voelt de siergrindvloer in tegenstelling tot een andere harde vloerbedekking, warm en behaaglijk aan.

 

Een siergrind vloer is ook goed geschikt voor op een vloerverwarming wat een bijzonder wooncomfort oplevert. Die is echter niet noodzakelijk, maar geeft het product wel meerwaarde. Een goede grindvloer bestaat ook uit een goede voorbereiding en basis, de juiste hechtprimer en een vakkundig aangebracht en goed opgebouwd siergind-systeem. De siergrind vloer is een prima product als het aan deze voorwaarden voldoet.

Klik op een afbeelding voor de kleurcode en grotere afbeelding

VLOER COATING

 

De coating die op de vloer wordt geplaatst, werd voorheen enkel in bedrijfsruimtes geplaatst, zoals werkplaatsen en garages. Dit om de sterkte van het materiaal en de hygiënische onderhoudsvrije eigenschappen. Een vloer coating wordt tegenwoordig echter ook gelegd in woningen. Het aanbod is daar inmiddels ook op afgestemd. De keuze in coatings is zeer gevarieerd en u kunt uit vele soorten kleuren kiezen.

 

Misschien zult u denken dat een vloer coating ingewikkeld is om te leggen. Dit is echter nog maar zelden het geval. Een vloer coating kan in vrijwel iedere ruimte perfect worden gelegd mits er een aantal voorbereidingen in acht zijn genomen. Wij zullen u uitgebreid informeren over de juiste handelswijze.

 

Een vloercoating brengt heel wat voordelen met zich mee en heeft vele kenmerken:

Een vloercoating is in feite een dunne laag dat over een vloer wordt aangebracht om de vloer te beschermen en om er een decoratieve functie aan te geven.

Een coating aanbrengen kan op de meeste vloeren vrij eenvoudig met behulp van een vachtroller.

Een coatingvloer is eenvoudig te onderhouden en bij het ontstaan van beschadigingen kan deze makkelijk worden gerepareerd.

Vloercoating kunt u aan elk interieur en ruimte aanpassen, dit omdat er variatie is in verschillende kleuren en eventuele toevoegingen.

Vloer coating is erg hygiënisch in gebruik, dus ideaal voor mensen met een stof allergie of problemen hebben aan de luchtwegen.

Een vloercoating heeft een strakke en moderne uitstraling en heeft een naadloze toepassing. Hierdoor is deze vloer ook geschikt voor in de keuken

De vloer met de coating is makkelijk te onderhouden. Een dweil beurt is over het algemeen genoeg om uw vloer schoon te maken.

Bij een vloercoating heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u uit verschillende kleuren kiezen, u kunt kleurcombinaties maken. En u kunt het geheel naar uw eigen stijl aanpassen.

BETONLOOK VLOER

 

Kleurige tinten zijn inmiddels bezig aan een indrukwekkende opmars, aangezien een aantal elementen van het minimalisme behouden blijven in het eigentijdse interieur.

 

Een daarvan is een betonlook vloer, die niet alleen in winkels, kantoren en horecazaken, maar ook steeds vaker in het particulieren interieur te vinden is. Strak en simpele basis voor diverse stijlen.

 

Betonlook een kunststof gietvloer met het uiterlijk van beton. Betonlook is bovendien geen koude vloer omdat kunststof warmte geleid en daardoor ook aangebracht kan worden op vloerverwarming.

 

Een betonlook vloer wordt in vier dagen geplaatst vooral de derde dag is belangrijk. Dan kunt U precies aangeven welke structuur U in de vloer wilt; een drukke vlam, een rustige vlam of misschien wel meerdere kleuren door elkaar.

 

Een betonlook vloer kan op vrijwel iedere ondergrond naadloos gelegd worden. Ruimtelijk, brandveilig, decoratief, in iedere ruimte toepasbaar en zeer eenvoudig in onderhoud, zijn slechts enkele voordelen van een betonlook vloer. U heeft de keuze uit een matte of een zijdeglans afwerking.

MARMERLOOK VLOER

 

MarmerStone een gevoel van allure en exclusiviteit. Kunststof en stukjes marmer maken tot resultaat een natuurstenen vloer. Een unieke techniek met een verbluffend effect en natuurlijke uitstraling.

 

Marmerstone heeft een korrel grootte van 1-4 mm waardoor de vloerdikte 8 mm is.

 

Er zijn diverse mogelijkheden U kunt de vloeren met onze nieuwe techniek ook met zwart en wit inwassen of diverse andere Ral kleuren waardoor U een unieke vloer creëert. Het is uiteraard ook mogelijk om de vloer af te werken met een mat of een zijdeglanscoating of in geheel een open structuur. Alles waarvan U droomt is te realiseren bij RV Kunststofvloeren.

 

Een MarmerStone vloer kan vrijwel op iedere ondergrond naadloos gelegd worden. Decoratief, in iedere ruimte toepasbaar in badkamers en toiletten is het noodzakelijk om de vloeistof dichte versie te plaatsen, kleurvast, slijtvast, beschikbaar voor vloerverwarming,voelt niet koud aan en geluidsabsorberend, dit zijn slechts enkele voordelen van een MarmerStone vloer.